Eton

Eton-skjortor

Om företaget

Eton of Sweden är internationellt känt för sin innovativa och klassiska design, exklusiva färger och komplett utbud av tillhörande accessoarer. Eton of Sweden grundades 1928 av Annie och David Pettersson i den lilla byn Gånghester, där företaget fortfarande har sitt huvudkontor. Så vad är det som gör Eton of Sweden ett av de främsta lyxskjortorna i världen?

Eton är ett av de märken som har vertikalt integrerad tillverkningsprocess. Bomullen köps in från Peru och Egypten. Bomullen därifrån hör till den bästa i världen. Bomullen vävs sedan i norra Italien och Frankrike innan den transporteras till Schweiz för en lång, egenutvecklad och högteknologisk process som ger en jämn, skarp och skrynkelfritt resultat.

Företaget är också känt för att uppmärksamma till synes små detaljer, från knapparna de använder för att den samordnade fodret finns inuti slipsarna. Etons knappar är unika och patenterade. De skapades av dess tidigare Creative Director, Jan Borghardt. Knapparna har en konkav yta med två hål i stället för en platt front med de vanliga fyra hålen, vilket gör dem mycket enklare att hantera med en hand. Etons skjortor har knapphål som görs med 125 stygn, långt fler än de skjortor som produceras av andra märken. Kragarna är även de av högsta kvalité och håller sin styva form länge.

Kollektionen

Företaget introducerar nya produkter elva gånger per år. Under Sebastian Dollingers kreativa hand, släpper företaget så många som 70 designs per säsong, där varje design erbjuds i flera olika färgkombinationer. Totalt erbjuder Eton 550 till 600 olika skjortor varje säsong. Sammanlagt tillverkar Eton nästan 800.000 skjortor årligen och distribuerar dem till 42 länder. Imponerande va?

Var kan man köpa Eton?

Eton expanderar kontinuerligt runt om i världen. Under 2010 öppnade Eton of Sweden sin första fristående butik i Nordamerika. Beläget vid 625 Madison Avenue och East 58., är denna flaggskeppsbutik ett Mecka för alla som söker de skjortor av finaste kvalité, slipsar och accessoarer. Butiken används för att visa upp hela sortimentet av herrskjortor, halsdukar, manschettknappar med mera. Butiken har följande linjer: Etons Red Ribbon, som är de klassiska skjortorna. Black Ribbon, vilket är mer högtidskläder. Green Ribbon, som är ett nytt tillskott till familjen och har en mer sportig karaktär. Eton nya handgjorda Diamond Collection lanseras snart.

Hur mycket kostar skjortorna?

Priserna på skjortorna varierar i pris från 1195:- till 1495:-, medan de måttsydda skjortorna kostar ett antal hundralapper till beroende lite på vad tillvalen som görs. Slipsar, som görs i England och Italien, kostar i detaljhanden cirka 795:- medan deras manschettknappar, som också görs i England, detaljhandeln för 695:-. Alla samlingar finns i klassiska, moderna och smala snitt i alla shop-in-shops samt på fina varuhus och butiker över hela landet. För närvarande erbjuder företaget endast skjortor för män, men förhoppningsvis kommer det en dag en linje för kvinnor.

custom footer text left