Färger

Färger på skjortor

Vit

populära färger på skjortor
Den vanligaste färgen på skjortor. Historiskt sett har denna färg dominerat scenen och var från början det enda valet för en sann gentleman. Avsaknaden av färg på en mans krage och manschetter betydde att han inte behövde göra  grovt jobb, utan arbetade med något finare. Färgade skjortor betraktades med misstänksamhet och det antogs att de färgades för att dölja fläckar.

Även idag, är vitt fortfarande den mest formella färg en skjorta kan ha och dess popularitet har placerat den bland de ikoniska plagg en man kan bära. Var du än kommer att befinna dig, kan du vara säker på att en vit skjorta aldrig är fel att bära.

Blå

Blås dominans har mer att göra med dess förmåga att komplettera de flesta mäns hy på ett bra sätt snarare än arv. Dess popularitet exploderade i USA när olika tillverkare tog fram nya färger och mönster som skulle sälja. Idag håller blå en plats som ett säkert och kanske lite tråkigt alternativ till vitt.

Övriga färger

Rosa, guld, lavendel, off-white, skogsgrönt, och även rött, bara ett fåtal av de många färger för den man som är villig att experimentera lite. Huruvida dessa färger dominerar hela skjortan, eller markerar mönstret som vävts in i skjortan, så kan de komplettera de flesta hudtyper väl. Det är dock en förhållandevis liten andel män som har dessa färger i sin garderob, speciellt i Sverige där de flesta verkar vilja hålla sig till de säkra färgerna.

custom footer text left