Passform

Hitta rätt passform på din skjorta

Skjortan är ett plagg som förekommer i olika passformer. Passformen är storleksförhållandena mellan de olika delarna på plagget. Den vanligaste skillnaden mellan olika passformer är storleken på magpartiet, även om vissa passformer har skillnader även över armar. Smalare passformer åstadkommer det smalare magpartiet antingen genom att skjortan är insydd i sidan, eller att två veck i ryggen sytts. I huvudsak kan passformerna delas in i classic fit, fitted body och slim fit.

Slim Fit

Dessa skjortor har varit populära en längre tid nu. De marknadsförs som skjortor för män som söker smala skjortor att använda på en bar eller nattklubb, eller helt enkelt som ett mer professionellt alternativ till det klassiska snitt för män med smalare eller mindre kroppsform.

Slim fit-skjortor blir mycket mer vanligt bland konsumentvarumärken eller butiker som Le Chateau, efter att ha varit vanligt hos designermärken som Hugo Boss, Dior Homme, Giorgio Armani med flera.

Fördelen med en skjorta av denna typ är en vädjan till moderna känslor, en kosmopolitisk och urban touch som sätter sin prägel på ditt utseende. Du kommer att se moderiktig ut.

Fitted body / Modern fit

Modern passform är hyfsat ny aktör jämfört med den klassiska passformen. Detta trots att skjortor som skulle kunna beskrivas som ”modern fit” har funnits i någon inkarnation eller annan under decennier. Det är ett enkelt alternativ till den mer traditionella, tillmötesgående klassiska passformen.

Fitted body beskriver en måttligt avsmalnande skjorta, annars känd som en semi-tight. Detta speciella snitt ser bra ut på män med en normal kroppsbyggnad.

Det som är riktigt bra med införandet av denna passform är att det är den bästa passformen i de flesta fall för ett stort tvärsnitt av befolkningen. Män med stor kroppsbyggnad kan normalt passa in i en fitted body-skjorta. Likaså kommer denna typ av skjorta att se bättre än den klassiska passformen på smala män.

Denna typ av skjorta gör sig utmärkt för arbete på kontor eller formella tillfällen samt för utflykter till klubben eller till en restaurang på fina middagar.

Classic Fit

Den klassiska passformen för skjortan är, i stort sett den vanligaste snittet tillgängligt för män från de flesta varuhus och butiker. Med liten eller ingen avsmalning, är den klassiska passformen på skjortan rymligare och mer tillmötesgående för män med större kroppshydda, vilket möjliggör större rörelsefrihet och komfort.

Även om dess populäritet har varit större är den klassiska passformen är fortfarande ett utmärkt val för stora och långa herrar, såväl som män som föredrar ett mer formellt utseende.

Viktigt med bra passform

Tänk på att vara noga med passformen. Även om en skjorta håller hög kvalité och är snygg i övrigt, kommer den inte komma till sin rätt om passformen inte passar dig. Det är värt att ta sig tid för att se vad för typ av skjorta som man passar bäst i.

custom footer text left