Stenströms

Stenströms skjortor

Om företaget

Stenströms är ett välkänd svensk klädmärke för män. 1899 var August Stenströms känd för att producera kvalitetsskjortor. Stenströms skjortor var väldigt moderiktiga redan från starten. Samma år beslöt Stenströms att starta en fabrik i Helsingborg. 1912 var framgången obestridd. Med 140 anställda var detta Skandinaviens största skjortfabrik. Idag, över 100 år senare, har deras rykte för unik kvalitet spridit sig långt utanför landets gränser. Deras uppmärksamhet för detaljer och känsla av kvalitet är oförändrad.

Ett exempel på den rigorösa kvalitétsaspekten är att en skjorta passerar genom 60 olika produktionssteg varav 25 endast på kragen. Jämfört med för 100 år sedan, har produktionsmetoderna ändrats, de behöver dock en mänsklig beröring för att få till elegansen.

Företaget har sedan länge kunnat titulera sig Kunglig Hovleverantör och får använda de båda titlarna ”By appointment to H M the King Carl XVI Gustav of Sweden” samt ”By appointment to H M the Queen of Sweden”.

Stenströms firade nyligen sin första århundradet. Trots att det fortsätter att växa och förändras, har de samma hängivenhet till kvalitet som när företaget grundades.

Kollektionen

Deras kollektion består vanligen av sofistikerade överraskningar inklusive ränder, mönster och button-down. Affärsmän kommer att uppskatta den klassiska, dämpade blå skalan med fina ränder.

När det gäller tillbehör, är företaget världsledande. Slipsen har två tyger. Främre bladet är i ull och svansen är silke som går väl samordnat med västar och tröjor.

Du vet att du vill ha gott om allt för färger, mönster, strukturer och är klar för att skapa spännande effekter i krage, ärmslut och knapppaneler.

Hur mycket kostar Stenströms skjortor?

Skjortorna varierar i pris mellan 995:- till 1395:-. De måttsydda skjortorna, som går att beställa i vissa butiker, kostar ett antal hundralapper till beroende på vilka tillval som görs.

custom footer text left